Uitvoerenden

Dick van Veen  Dick van Veen begon bij Toneelgroep Spak in Assen met Yollie van Kan als regiseusse, en ontwikkelde zich als een veelgevraagd acteur. Hij speelde bij diverse gezelschappen waaronder Theatergroep M/V, Noorderzon en op het Axis-festival Assen. In het Drentse Diever schitterde hij bij het Shakespearetheater in een veelheid van (hoofd)rollen. Recentelijk was Dick te zien in Achter gesloten deuren, een serie voorstellingen in de Forensisch Psychiatrische Kliniek (FPK) van GGZ Drenthe in Assen. Verder in o.m. Opgesloten, en reeks voorstellingen in de Penitentiaire Inrichting Veenhuizen. Vanaf mei speelt Dick ook in de voorstelling La Troupe, een samenwerking tussen ‘De Lege Ruimte’ en het Kamermuziekparadijs uit Tynaarlo.

 

Wietse Meinardi 

Wietse Meinardi studeerde voor orgel en kerkmuziek, met bijvak piano, af aan de conservatoria in Groningen en Arnhem. Docenten waren o.m. Theo Jellema en Bert Matter. Hij had verder les van Cor Ardesch. Wietse is o.m. hoofdorganist op het Van Vulpenorgel in de Adventskerk Assen. Als solist en begeleider is hij geregeld in concerten te horen. Hij werkte mee aan diverse CD-opnamen. In 2008 verscheen zijn solo-CD Postludium. Wietse heeft in Assen een eigen muziekschool waar hij lessen orgel en piano geeft. 

 

 

Alina Rozeboom  Alina Rozeboom studeerde juni 2013 af aan het Prins Claus conservatorium in Groningen. Zij heeft daar haar opleiding gevolgd bij Marion van den Akker.

Tijdens haar studie heeft ze opera-ervaring opgedaan als 'Blanche' in Dialogues des Carmélites' (Poulenc) in een regie van Marc Krone. De rol van Suzanna uit Le Nozze di Figaro heeft zij vertolkt in een project over deze opera van Mozart. Tevens heeft zij de briefscene van Tatyana uit de opera Evgeny Onegin verschillende malen geensceneerd uitgevoerd. Ook staan er diverse aria's van Puccini op haar repertoire.

De afgelopen jaren heeft zij masterclasses gevolgd bij Emma Kirkby, Hanneke de Wit, Miranda van Kralingen en adempedagoog Paul Triepels. Liedklassen volgde zij bij Eelko Molenaar en Marien van Nieukerken. Alina heeft een vast duo met organist Jochem Schuurman, met wie zij regelmatig concerten verzorgt.

Vanaf mei 2014 zal Alina ook te horen en te zien zijn in de voorstelling La Troupe, een samenwerking tussen "De lege Ruimte’’ en het Kamermuziekparadijs uit Tynaarlo.

 

Berta van der Kolk Berta van der Kolk volgde fluitlessen bij o.m. Peter Bik, Liet Loudon en Mia Dreese (hoofdvakdocente aan het Prins Claus Conservatorium). Zij speelde en speelt in diverse combinaties waaronder tijdens kerkdiensten en in concerten voor fluit en orgel met Wietse.

 

Janine Hoekstein  Janine Hoekstein studeerde af als docerend musicus aan het thans Prins Claus Conservatorium in Groningen met als hoofdvak piano. Aan de Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle volgde ze de avondopleiding Journalistiek. Ze geeft pianoles en is freelance tekstschrijfster. Van haar hand verschenen diverse romans waaronder Goldbergvariaties waarin het beroemde pianowerk van Bach centraal staat. Daarnaast schreef Janine enkele theaterstukken. 

 

Jos Visscher  Jos Visscher was betrokken bij de oprichting van het Theater Het Hek van de Dam in Ekehaar en was daar zes jaar als artistiek leider werkzaam. Hij maakt(e) als theatermaker vele producties. Jos was chef Kunstredactie van De Drentse Courant en het Groninger Dagblad. Hij is nu actief als toneelrecensent voor het Dagblad van het Noorden, verder als artistiek leider van Theatergezelschap De Lege Ruimte en van het Axis-festival.